Ondernemers Fresh Park Venlo kiezen DELTA Zakelijk

Voor de dienstverlening richting terreinbewoners werkt Fresh Park Venlo samen met DELTA Zakelijk. Zij zorgen voor de exploitatie van het netwerk en dat de internetverbindingen tot stand komen. Samen met Fresh Park Venlo hebben zij een aantal exclusieve abonnementen samengesteld voor ondernemers. “We hebben voor DELTA Zakelijk gekozen vanwege het aantrekkelijke prijsniveau en de uitstekende referenties die ze hebben met ABC Westland en FloraHolland”, aldus Karlijn Jennissen-Loock (Fresh Park Venlo). “Veel ondernemers vergelijken glasvezelinternet nog met coaxverbindingen, zeker als het gaat om prijs. Dat is geen reële vergelijking, de mogelijkheden van glasvezel zijn veel groter, net zoals de betrouwbaarheid en stabiliteit. Gelukkig zien een aantal ondernemers dat al in.”

“Als internet eruit ligt, ligt de handel stil”

John van Elk is facilitair verantwoordelijke van Impex Heemskerk BV. De groothandel in allerhande groente en fruit is met 5 vrachtwagens actief in de Benelux. Internet is van levensbelang voor de onderneming. “Wij zijn enorm afhankelijk van onze internetverbinding. Als we geen stabiele verbinding hebben, missen we handel. Elke ochtend kopen we in op diverse digitale veilingen, dus als het internet eruit ligt, ligt de handel stil”.

John was dan ook een groot voorstander van de aanleg van het netwerk. “Direct toen het park plannen had om glasvezel aan te leggen heb ik ons aangemeld. De jaren ervoor hebben we veel problemen gehad met onze vorige internetaanbieder, wat geen glasvezel was. Dus ik was echt bewust op zoek naar de stabiliteit van glasvezel”.

Een ander ondernemer op het park die is overgestapt op glasvezel is Nino Venezia met zijn bedrijf Graphic & Mail. “Wij zijn in grote mate afhankelijk van internet. Nagenoeg al onze opdrachten komen via email of de webshop binnen en omdat we een grafisch bedrijf zijn, werken we met extreem grote bestanden. Veelal versturen we die via WeTransfer of YouSendIt, waardoor het belangrijk is dat we snel kunnen uploaden en downloaden”.

Graphic & Mail was bewust op zoek naar een glasvezelverbinding. Nino is hier heel duidelijk in: “Ik weet niet precies wat voor internetverbinding we eerst hadden, waarschijnlijk coax. Één ding weet ik in ieder geval zeker, het was verschrikkelijk traag. Ik wilde over op glasvezel en heb toen meerdere mogelijkheden bekeken. Uiteindelijke hebben we gekozen voor DELTA Zakelijk, omdat die vaste leverancier is van Fresh Park Venlo en daarmee een uitstekend abonnement bood tegen de beste prijs”.